Wie ben ik?


Zolang ik mij herinner heb ik altijd een grote liefde voor dieren gehad. Ik haalde een kat naar huis, vond verzorgpony's... Pas toen ik 17 jaar was, kreeg ik mijn eerste eigen paard en hond. 

 

Ondertussen heb ik twee paarden en 4 dalmatiërs. Ik heb een diploma van paardenfokker en ben osteopaat voor paarden. 

 

 

Mijn eerste dalmatiër, Indy, kwam bij mij in 2008. Hij heeft mij helemaal betoverd en sindsdien ben ik in de ban van stippels. Niet zo lang nadien wou ik een vriendje voor hem en ging ik op zoek naar een puppy. Zo kwam Jazz erbij in 2011.

 

Met Jazz maakte ik mijn debuut in de showwereld en van het één kwam het andere. Jazz werd op alles getest zodat hij als dekreu ingezet kon worden. Begin 2014 kwam Salsa met het idee om een nestje te fokken.

 

Intussen zijn we een generatie verder en heb ik 3 lieve teven in huis, Dolce, Zoé en Guapa. Liv komt hier ook heel geregeld logeren. De dekreuen die op de website staan, wonen bij hun baasjes, maar worden met mijn begeleiding ingezet voor goedgekeurde teven. 

 

Mijn leven is verdeeld tussen mijn paarden en honden. De dalmatiër is ideaal om mee naast het paard te lopen op buitenritten, wat ze heel graag doen! Omdat dalmatiërs echt veel beweging nodig hebben, ga ik ook heel regelmatig wandelen met vriendinnen en hun honden zodat we een grote roedel hebben, die uitbundig met elkaar spelen en lopen. 

 

Mijn honden leven in huis, ze zijn volwaardige gezinsleden die dagelijks een glimlach op mijn gezicht toveren! Andere zeggen dat mijn honden verwend zijn, ik vind dat ze krijgen wat ze verdienen! ;-) 

 

Mijn doel is om gezonde nestjes dalmatiër pups te fokken die een toonbeeld zijn van de rasstandaard, maar bovenal wil ik dat mijn honden een goed leven vol leuke activiteiten hebben en ik hoop hetzelfde voor alle pups die bij mij het nest zullen verlaten! 

 

Omdat ik vind dat honden genoeg aandacht nodig hebben, heb ik verschillende honden die bij andere mensen wonen en hun hond zijn, maar die voor mijn kennelnaam op show gaan of in de fokkerij ingezet zullen worden. Mijn beste vriendin Jooke Van der Veken is een vaste waarde in het showteam van A Spottified kennel en Cita woont bij haar. Jooke komt bijna altijd mee op show, maakt deel uit van onze vaste wandelroedel en komt ook helpen met de pups. 

 

Ik fok volgens de regels van de wet, de KMSH (Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus) en de KBCDH, dit is de Koninklijke Belgische Club voor Dalmatische Honden waar ik sinds 2011 bij ben aangesloten. Ik heb een paar jaar in het bestuur gezeten en zelfs voorzitter geweest tot eind 2021. Ik ben ook aangesloten bij de DCN, de nieuwe Dalmatiër Club Nederland die gezondheid voorop stelt. 

 

                                                                                                                                Julie Pluymers