A Spottified Quest For La Dolce Vita


A Spottified Quest For La Dolce Vita

Roepnaam: Dolce

Titels: Benelux Junior Winster´18, Belgisch jeugdkampioen

 

Vader: Int ch. Daumont Standing Ovation

Moeder: Be ch Caldecacre Rumours 'N Gossip

Fokker: Julie Pluymers

 

Geboortedatum: 08/08/2017

Geslacht: Teef

Kleur: Wit-zwart

BAER: +/+

HD: A

Lemon: E/E lemon-vrij

Volledig gebit

DNA-profiel aanwezig

Fokcertificaat aanwezig

 

Dolce is de eerste zelfgefokte teef die ik aangehouden heb. Ze heeft zelf gekozen om bij ons te blijven. Elke keer opnieuw ontsnapte ze uit de puppyren om gewoon bij de grote honden te kunnen gaan zitten. Deze Houdini heeft voet bij stuk gehouden en ons hart doen smelten. Haar plekje in de zetel was al veroverd!

 

Dolce komt uit een nestje van 8 pups. Het hele nest was beiderzijds horend en er waren geen blauwe ogen. Wel twee kopvlekken. Zowel Dolce als haar broers Mowgli en Morris worden geshowed. Mowgli en Morris hebben hun kwaliteiten ook bewezen als dekreuen.

 

Dolce heeft een donker pigment, vrouwelijk hoofd, mooie belijningen, prima hoekingen en voorborst en een ruim uitgrijpend gangwerk. Ze is een sportief type en loopt graag mee naast de fiets en zwemt ook graag. 

 

Houdini spelen blijft haar favoriete bezigheid en ze springt behendig over de draadpanelen waar ze normaal gezien achter zou moeten blijven. In de zetel ligt ze liefst op de rugleuning achterop mijn hals, dan kan ze rustig meekijken met wat ik op FB schrijf...

 

In de tuin graaft ze graag her en der putten, waarschijnlijk wil ze deze zomer graag mooie bloemetjes planten. Al de takken die van de bomen vallen, versnippert ze ook professioneel. 

 

Met andere honden speelt ze heel graag, vooral rollenspelletjes waarbij ze graag krokodil speelt. Of in staarten happen, ge-wel-dig toch? Als de andere honden haar duidelijk maken dat ze een stapje te ver ging in haar spel, gooit ze zich vol overgave op grond en toont haar tandpastaglimlach waardoor ze meteen vergeven word.

 

Dolce leert ook graag doggydance kunstjes en krijgt graag mijn exclusieve aandacht. Drukte en veel lawaai heeft ze niet zo graag. Het showen was dan ook niet helemaal haar ding, ze deed het om mij plezier te doen, maar leuk vond ze het niet. Na de corona ben ik dan ook niet opnieuw met haar beginnen te showen. 

Haar taak als moeder vind ze dan wel super en in 2021 heeft ze haar eerste nestje gehad (Het U-nest) en ze was een fantastische en trotse moeder. In 2023 zal ze haar tweede nestje krijgen als alles goed gaat.