Candy Cane vom Teutoburger Wald


Candy Cane vom Teutoburger Wald

Roepnaam: Cita

Titels: 

 

Vader: Asshay vom Gramzower Kloster

Moeder: Obonya's Pride Anna-Ariella

Fokker: Karola Lehmann (DE)

Eigenaar co-own: Jooke Van der Veken

 

Geboortedatum: 15/06/2016

Geslacht: Teef

Kleur: Wit-bruin

BAER: +/+

HD: A

Lemon: vrij

Volledig gebit

DNA-profiel aanwezig

Fokcertificaat aanwezig

 

Cita komt het Spottified showteam verstevigen en zal ook ingezet worden in de fokkerij. Ze is geïmporteerd uit de Duitse kennel vom Teutoburger Wald.

 

Samen met de fokker en bevriende rasspecialisten hebben we - daarmee bedoel ik mezelf en Jooke Van der Veken die mede-eigenaar is dit pupje uitgezocht op basis van bouw en karakter. Gezien we vaak samen gaan wandelen en jaarlijks op vakantie gaan was het belangrijk een pupje te zoeken dat past bij beider roedels, zelfverzekerd en energiek is, zich makkelijk overal thuis voelt en aanpast aan nieuwe situaties. Daarbovenop moet ze graag showen en een stamboom hebben die past bij de al aanwezige honden. Alsof dit naast een goede bouw en gezondheid nog niet genoeg voorwaarden waren, stelde Jooke - waar het pupje zou gaan wonen - de bijkomende voorwaarde dat het een bruintje moest zijn...

 

Wel missie geslaagd, aanschouw Cita! Ze komt uit een nest van 9 pups, geen enkel blauw oog en alle pups zijn beiderzijds horend. Cita is daarmee de 5de generatie uit een moederlijn die allemaal stammen uit een volledig beiderzijds horend nest! Ook de vader Asshay draagt goed gehoor mee in zijn lijnen, zijn moeder Suse heeft 3 nesten gehad en al haar pups waren beiderzijds horend! Wij hopen dat Cita dit alles verder zet. 

 

Ze sprak ons dadelijk aan van bouw en expressie, maar ook qua karakter is ze meer dan we hadden kunnen hopen. Vanaf de eerste dag voelde ze zich dadelijk thuis in onze gemengde roedel en speelde ze met iedereen. Qua energie moet ze zeker niet onderdoen voor de anderen.

Cita haar grootste hobby is rond spetteren en dat mag je heel letterlijk nemen. Al van pup af aan houdt ze van water en putten graven. Hoe meer water- en modderplassen er aan te pas komen hoe beter Cita zich amuseert.

Als ze 's avonds eindelijk moe en voldaan is, komt ze liefst zo dicht mogelijk bij baasje liggen. Ook dit neemt ze heel letterlijk, het gaat gepaard met veel draaien en porren totdat ze half op je schoot ligt en je heel lief aankijkt alvorens met een diepe zucht in slaap te vallen. Wanneer ze dit niet kan/mag, sust ze zichzelf in slaap met een piepspeeltje. Ze is recordhoudster aantal piepjes per minuut! Na een tijdje daalt het ritme en nemen de huiltjes en kreuntjes de bovenhand tot ze in dromenland glijdt.