A Spottified Secret Crush


Roepnaam: Liv

Titels: 

 

Vader: Christi ORMOND Magic Moon

Moeder: Caldecacre Rumours N Gossip

Fokker: Julie Pluymers

Eigenaar: Julie Pluymers en co-own Femke Jous

 

Geboortedatum: 18/05/2019

Geslacht: Teef

Kleur: Wit-zwart

BAER: +/+

HD: A

Lemon: E/E lemon-vrij

Volledig gebit

DNA-profiel aanwezig

Liv is geboren uit een nest van 9 pups, allemaal beiderzijds horend en geen blauwe ogen. Er waren wel 6 patches in het nest, maar voor mij is dat prima. Dat geeft me steeds een gerust gevoel dat het gehoor in het nest goed zal zijn. Wat het ook was. 

 

Liv haar verhaal is wel heel bijzonder voor mij. Ik was niet van plan een teefje aan te houden uit dit nest, maar zodra ze haar ogen open had, smolt ik als sneeuw voor de zon. Ze kon me intens recht in de ogen aankijken en ik besefte plots dat ik haar niet kon laten gaan. Ze deed me veel te veel denken aan haar mama Salsa die ik immens graag zie. Dus stelde ik de vraag aan Femke, die een pup uit het nest ging nemen, of het een optie was dat we een co-own zou doen. Met andere woorden of ik dus een nestje mocht doen met haar pup indien ze Liv zou willen. Femke zei resoluut dat ze elke pup uit het nest geweldig vond en het dus niet uitmaakte welke pup ik haar zou toewijzen, maar dat dat haar zeker wel leuk leek. Ik zei haar nog: ´Wacht, als je deze pup vasthoudt, dan wil je binnen 5minuten geen andere pup meer´. En het duurde nog geen 5minuten dat ik Femke zag smelten, haar ogen glinsterden toen ze antwoordde ´Ok, ik begrijp wat je bedoelt. Zij wordt het.´ En sindsdien is Liv haar oogappel. 

 

Intussen is onze vriendschap zo gegroeid en onze liefde voor Liv ook, dat het een co-ouderschapshond is geworden. Liv woont ongeveer 2/3 van de tijd bij Femke en 1/3 van de tijd bij mij. Zo kan Liv ook bij mij genieten van haar stippelfamilie en mij. Ze heeft het beste van de 2 gezinnen en komt nooit aan aandacht tekort, want Liv is een prinsesje dat veel aandacht wil en ze krijgt ook altijd wat ze wil. Ze kan anders nogal zielig kijken met haar grote ogen. 

 

Dit prinsesje gaat bij voorbeeld graag gaan slapen rond 22uur, maar dan moet mama Femke eerst mee naar boven om op de kamer wat sfeerlichtjes aan te doen. Jaja, je leest het goed. Sfeerlichtjes. Dat is dus op en top ons Liv. 

 

Ze heeft ook haar vaste goede vriendinnen Taylor de Golden Retriever en Thalonneke de Dobermann met wie ze regelmatig playdates heeft, inclusief poolparties en verjaardagsfeestjes... Ze kan het erger treffen ;-) 

 

Liv is een stevige mooie teef met een heel aantrekkelijk hoofd, prachtige bevlekking, mooie hoekingen en bovenlijn en een uitstekend gangwerk. 

 

In 2022 kreeg ze haar eerste nestje met een Noorse Viking reu en de vervulde haar moederrol met overgave.